3 min čitanja

Najbolji božićni filmovi svih vremena

Featured Image

Bliži se vreme kada sa čitavom porodicom možemo satima udobno da ležimo na trosedu i gledamo televiziju bez griže savesti. Šta je Božić bez naših najpopularnijih klasičnih filmova? Evo naših 10 najboljih!
Budimo iskreni, najbolji trenutak Božića je raspakivanje poklona. Ali za mnoge prava zabava počinje tek naknadno: Kad se konačno vratimo kući sa duge porodične proslave i možemo se udobno smestiti na sofi kod kuće u udobnoj odeći. Iako smo više nego puni raskošne božićne večere, još uvek grickamo jedno ili drugo mesto i do kasno u noć pregledavamo božićne filmove na TV-u. Sve dok u jednom trenutku ne zaspimo sa mrvicama keksa na ustima. 

Evo naših 10 najpopularnijih božićnih filmova za praznike:

 

Umri muški

sl-top1

„Yippie Yah Yay, Pork cheeks“ Naravno, Bruce Willis ne bi trebao nedostajati na listi božićnih filmova. Nagrada za najgore Badnje veče u istoriji bioskopa i dalje bi pripala John McClane-u. Hteo je samo da poseti Nakatomi Plaza sa 35 spratova ... Tako je počeo jedan od najboljih akcionih filmova svih vremena. "Umri Muški" zapravo uspeva iznova i iznova, bez obzira koliko često ste se borili protiv terorista Hans Gruber-a sa McClane-om. Čak i ako znate kako se priča završava, samo je zabavno gledati ovog policajca kako izbacuje reči u poteri. 

Prime Video Netflix

 

Duhovi koje sam pozvao

dgdir-top2

Ovaj klasični film verovatno je najsmešnija pozorišna verzija čuvene božićne priče o Čarlsu Dikensu. Bill Murray glumi Frank Cross, krpu poput one u knjizi. To je moderan obrat ciničnog Ebenezer Scrooge-a. Frank doživljava promenu karaktera kada ga posete pokojni poznanik i još tri duhova. Kroz njih odjednom počinje shvaćati poniznost i dobrotu. Film koji osvetljava prave vrednosti Božića i može ih divno projektovati u sadašnjosti.

Prime Video

 

Kevin - Sam U kući

kazh

Ova dva filma su praktično obavezna za božićne dane. Verovatno je malo porodica u ovoj zemlji koje se ne mogu takmičiti sa Kevinom protiv loših provalnika i nasmejati se istim šalama svake godine. Naravno, priča je daleko od realizma, ali Macaulay Culkin je ovom ulogom postigao svetsku slavu. Oba dela se fokusiraju na zabavu i zabavu u prvom planu - ima ćete oboje - bez obzira u kojoj se životnoj fazi nalazili.

Prime Video

 

Gremlins – Mali monstrumi

gkm

Sećate li se pahuljastog Mogvai Gizma? Mladi Bili ga dobija za Božić. Ali sa ovom slatkom životinjom važno je pridržavati se određenih pravila. Kad im ovo izmakne kontroli, Gizmovi ub potomci prete uništenjem gradića Kingston Falls i užasnuće njegove stanovnike. Nema Božića bez gremlina!

Prime Video 

 

Srećan Božić

sb

Najbolji primer najhaotičnijeg božićnog filma svih vremena je i ostaje "Schone Bescherung". Više osećaja jednostavno nije moguće, a još više smeha bi naškodilo. Ni u jednoj drugoj porodici ne postoji toliko greška kao sa Grisvoldsima, čija je glava porodica Clark (Chevy Chase) sve u pokretu kako bi priredili savršen Božić. Ne biste nikome poželeli ovaj predbožićni haos, ali samo volite da gledate kako sve ide po zlu u kući Grisvoldsa. Ovaj božićni klasik ne može se pobediti i zabavan je za celu porodicu.

Prime Video

 

Zaista ... ljubavi

tl

U redu .. ruke uvis ko još nije pogledao film. Ali upravo zato je jedan od najpopularnijih božićnih klasika. Epizoda priča različite ljubavne priče koje su na neki način povezane jedna s drugom - ali to postaje očigledno gledaocu tek na kraju filma. Likovi su predstavljeni zvezdanom linijom koja je ovu priču učinila apsolutnim božićnim klasikom: bilo da su to Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightley ili Colin Firth. Prelep, dirljiv i veoma zabavan film koji dolazi sa sjajnim krajem.

Prime Video

 

The Grinch

dg

Ozloglašeni Grinch uživa mnogo veći stepen priznanja u Sjedinjenim Državama nego u ovoj zemlji. Neraspoložena božićna mrmotinja uspela je samo da unese film u srca gledalaca. Grinch, kojeg glumi Jim Carrey, koji takođe čini da lik zablista pod zelenom maskom, moderna je bajka koja oslikava ljubav i magiju Božića. Ovaj film garantuje da će stvoriti pravo praznično raspoloženje.

Prime Video Netflix

 

Ljubav ne treba odmor

lbkf

Ova romantična komedija, koju predivno igraju Cameron Diaz, Jude Lav i Kate Vinslet, uvek je zabavna. Izuzetna ideja: dve žene, od kojih obe imaju problema sa muškarcima, menjaju svoje kuće tokom božićnih praznika kako bi se našle. Ali kako bi trebalo - sve ispada drugačije nego što se očekivalo. Čak i ako je ovaj film potpuno predvidljiv, on uverava dobro raspoložene glumce i pokreće nas svojom pozitivnom energijom. Divna je ova romansa!

Prime Video Netflix

 

Polarni ekspres

dpe

Mali dečak u božićnoj noći leži u krevetu i pokušava da čuje zviždanje sanki irvasa od Deda Mraza. Umesto toga, međutim, čuje šuškajući voz i na pragu pronalazi polarni ekspres koji ide do Severnog pola. Tom Hanks je ljubazni dirigent koji traži od dečaka da uđe. Počinje čarobno putovanje do kuće Deda Mraza. Divno animirani božićni film koji je definitivno jedan od filmskih klasika - ne samo među mlađim gledaocima.

Prime Video

 

Obećano je obećano

viv

„...i neće se slomiti! Ova božićna komedija u kojoj akcioni kralj Arnold Schvarzenegger glumi nepouzdanog tatu skoro je legenda. Howard obećava svom sinu "Turbo Man" za Božić. Kada je otišao da ga kupi 24. decembra, užasnuo se kada je otkrio da je popularna figura heroja potpuno rasprodata. Dok traži „Turbo Man“, Howard dobija neželjenu konkurenciju od ludog poštara koji je sinu takođe obećao lik. Pokazalo se da je lov teži nego što se očekivalo. Puno haosa i smešnih gegova - zabava za celu porodicu.

Prime Video