1 min čitanja

Novi EU regionalni centar od HubSpota

Featured Image

HubSpot nastoji da pronađe globalna rešenja za svoje klijente. HubSpot dobija mnogo povratnih informacija o skladištenju podataka od evropskih kupaca.


Sve što trebate znati o novom

EU data centru.

HubSpot zna da ste sve više zabrinuti oko toga gde se vaši podaci čuvaju i hostuju - ne samo zbog različitih kulturnih normi, već posebno zbog nedavnih pravnih promena u Evropi.

Otuda i dobra vest da je HubSpot otvorio svoj prvi regionalni centar podataka u Evropskoj uniji u julu 2021.

Novi EU Data Centar biće dostupan novim korisnicima HubSpota od jula 2021.

Za postojeće korisnike trenutno se razvija rešenje za besprekornu migraciju podataka u novi podatkovni centar EU. Data centar će biti dostupan ovoj grupi kupaca od 2022. godine.

Prenos podataka o korisnicima HubSpota iz EU u SAD i dalje podleže standardnim ugovornim klauzulama u ugovoru o obradi podataka.

Više informacija možete pronaći ovde:Ugovor o obradi podataka i Politika regionalnog hostinga podataka.
 

 

Često postavljana pitanja

Kada će postojeći korisnici moći da migriraju svoje podatke u EU podatkovni centar?

HubSpot trenutno cilja na 2022. Međutim, budući da razvojni projekti ove vrste mogu dovesti do nepredvidivih kašnjenja, može doći do promena u ovom rasporedu.

 

Koji se podaci mogu preneti tokom migracije?

HubSpot trenutno pretpostavlja da se veliki dio prikupljenih podataka može migrirati i trenutno ispituje različite opcije za optimalno rukovanje spoljnim zapisima podataka (registracija DNS-a, komponente ugrađene na web stranice korisnika itd.).

 

Koji se podaci ne mogu preneti tokom migracije?

HubSpot pokušava osigurati da se što više vrsta podataka može sveobuhvatno migrirati. Međutim, moguće je da se određena podešavanja mogu konfigurisati samo ručno. Ovo se može odnositi, na primer, na resetovanje postavki domena ili ponovno ovlašćenje integracija. Pravovremeno ćemo vas obavestiti o svim rizicima vezanim za gubitak podataka tokom migracije.

 

Koje su prednosti migracije podataka u novi podatkovni centar EU?

  • Podaci se mogu čuvati u EU
  • Kupci izvan SAD imaju koristi od manjeg kašnjenja i pouzdanije web lokacije

 

Koje su posledice ako korisnici odluče da ne migriraju svoje podatke?

Prenos podataka o korisnicima HubSpota iz EU u SAD i dalje podleže standardnim ugovornim klauzulama u našem ugovoru o obradi podataka. Nije važno u kom podatkovnom centru se podaci skladište. Savetujemo vam da vaše unutrašnje pravno odeljenje proveri vašu situaciju. Ne morate da brinete o uticaju na performanse vaših proizvoda, a vaši podaci će i dalje biti smešteni u SAD.

 

Kao sertifikovana HubSpot agencija, nudimo vam sveobuhvatan bezbrižan paket za predstavljanje HubSpota. Kontaktirajte nas!